Bo stanovanj dovolj?

Zainteresirani kupci imajo le še danes čas za oddajo vloge za nakup 116 stanovanj, ki jih Stanovanjski sklad RS prodaja v Ljubljani, Cerkljah na Gorenjskem in v Kranju.

Objavljeno
17. januar 2007 08.42
Premalo stanovanj?
Ljubljana - Zainteresirani kupci imajo le še danes čas za oddajo vloge za nakup 116 stanovanj, ki jih Stanovanjski sklad RS prodaja v Ljubljani, Cerkljah na Gorenjskem in v Kranju. Obrazec za vlogo lahko občani brezplačno dobijo na sedežu sklada v Ljubljani, dostopen pa je tudi spletnih straneh www.stanovanjskisklad-rs.si ali www.ssrs.si.

Stanovanjski sklad je razpis za prodajo 116 stanovanj objavil 16. decembra lani, vloge pa sprejema od 3. januarja letos. Od stanovanj jih sklad 62 prodaja na Poljanskem nabrežju v Ljubljani, 48 v Cerkljah na Gorenjskem ter šest na Bregu pri Kranju.

Kvadratni meter od 950 do 1400 evrov

Stanovanja na Poljanskem nabrežju v Ljubljani so naprodaj po ceni 1400 evrov za kvadratni meter, v Cerkljah po 960 evrov za kvadratni meter, v Kranju pa po 950 evrov za kvadratni meter. Vse cene že vključujejo davek na dodano vrednost.
Razpis določa, da bodo zainteresirani kupci oz. družina, če kupec uveljavlja prednost (mlade) družine, lahko kupili le eno stanovanje, lahko pa v eni prijavi kandidirajo za nakup več stanovanj. Če kandidat uveljavlja prednost (mlade) družine ali mladega para, lahko prijavo odda le eden od staršev oz. partnerjev.

Kdo ima prednost?

Če bo za eno stanovanje zainteresiranih več kupcev, bo sklad izbral kupca iz višje prednostne kategorije. Razpis kot prednostne kategorije določa mlade družine, družine, ki niso mlade družine, a imajo vsaj enega otroka, gibalno ovirane osebe in ostale invalide, mlade pare in varčevalce nacionalne stanovanjske varčevalne sheme.

Kupci bodo lahko kupljeno stanovanje v obdobju petih let od dneva sklenitve prodajne pogodbe odtujili ali obremenili le na podlagi pisnega soglasja sklada, ki bo imel na kupljenem stanovanju v tem času predkupno pravico. Stanovanja, ki jih sklad ne bo prodal v okviru izbora v navedenem razpisnem roku, bo od 8. marca po razpisnih pogojih prodajal vsem zainteresiranim kupcem do prodaje vseh stanovanj.