Bo upokojenec Janez 
zanetil novi Ambrus?

O nasilju, ki ga izvajajo nad njim, pisal metliški županji in psihiatrični kliniki v Polju.

Objavljeno
28. oktober 2011 19.31
Posodobljeno
29. oktober 2011 07.15
Vladimir Jerman
Vladimir Jerman
RADOVICA – O svoji obmejni vasi Radovci pravijo, da je kraj preprostih, a dobrih ljudi. Uživali so svoj miren vsakdan do lani.

Sočasna gradnja težko pričakovanega kanalizacijskega omrežja z novo čistilno napravo in obnova vodovoda pa sta skalili do takrat trden vaški mir. Janez Petric, po domače Ivan, ki ga že od mladih nog spremlja žaljivi vzdevek Duce, se je uprl prečenju cevi čez parcele v njegovem solastništvu. Ko so jih kljub temu potegnili, je Petric, govoreč o nedopustnem nasilju, ki ga trpi, začel vojno z vaščani, občino in s komunalnim podjetjem.

Pogreša TV-kamere

Člani sveta KS Radovica s predsednikom Zdravkom Vovkom na čelu se ne počutijo nič krive, saj so »aktivno sodelovali pri informiranju prebivalcev«, prav tako so »Občini Metlika kot investitorju priskrbeli veliko večino soglasij krajanov, ki so bila potrebna za izdajo gradbenega dovoljenja«. Bolj kot s komer koli so se pogovarjali prav z 71-letnim Petricem, ki se je postavil po robu tako cevem kot tudi asfaltiranju občinske ceste mimo njegove hiše. Vztraja pri svojem in ne popusti niti za ped.

Janez Petric jim ni pustil čez svoje, ob priklopu na obnovljeni vodovod so – s pojasnilom, da nima poravnanih zapadlih računov za vodarino – ga izpustili. Petric z odrezkoma dveh nakazil za skupno 323 evrov dokazuje, da je dolg poravnal, da ga torej namerno diskriminirajo. Da trpi nasilje, je pisal preštevilnim naslovnikom, od metliške županje Renate Brunskole do psihiatrične klinike v ljubljanskem Polju. Ker ga niso odrešili, je po vasi razpostavil protestne table, s katerih so Radovce najbolj begale strašljive mrtvaške glave. K svoji hiši, čistilni napravi in še kam je protestno navlekel stare stroje ter druge prometne ovire. Mediji so začeli poročati o razprtiji, a je Petrica najbolj užalostilo premajhno zanimanje televizijskih kamer.

Pošteno pa je dvignil pritisk sovaščanom, ki so oblastem, če ne naredijo reda, zapretili z novim ljudskim Ambrusom, tokrat na schengenski meji.

V TISKANI IZDAJI SLOVENSKIH NOVIC PREBERITE: Kako poskušajo Janeza psihično uničiti.