Bodoči srednješolci: prijave samo še danes!

Učenci zadnjih razredov osnovnih šol lahko le še danes oddajo prijavnico za vpis v prvi letnik katerega od programov srednješolskega izobraževanja.

Objavljeno
23. marec 2007 08.20
Ljubljana - Učenci zadnjih razredov osnovnih šol lahko le še danes oddajo prijavnico za vpis v prvi letnik katerega od programov nižjega in srednjega poklicnega, srednjega strokovnega oziroma tehniškega izobraževanja ali gimnazij. Enako velja tudi za dijake in vajence, ki se želijo ponovno vpisati v prvi letnik srednje šole, vendar v drugem programu, določa razpis za vpis v šolsko leto 2007/08.

Po končanem prijavnem roku bo ministrstvo za šolstvo 3. aprila na svojih spletnih straneh objavilo število prijav za vpis skupaj s številom razpisanih mest v programe po šolah.

Izbira kandidatov znana 2. julija

V roku prijavljeni učenci in dijaki bodo lahko svojo prvotno namero še spremenili in prijavo do 13. aprila prenesli na drugo srednjo šolo oziroma v drug program. Po tem datumu pa prijav ne bodo mogli več prenašati, dokler postopek za izbiro kandidatov na šolah, kjer bo vpis omejen, ne bo končan, to je do 2. julija, določa razpis.

V prihodnjem šolskem letu bo v srednjih šolah na voljo 25.439 prostih mest za 19.521 učencev, kolikor po podatkih ministrstva šteje letošnja generacija devetletkarjev.