Bohinjskemu hotelu Park ugledno priznanje na turistični borzi v Londonu

 Nagrada »Higly Commended« v kategoriji najboljša okolju prijazna namestitev

Objavljeno
08. november 2012 15.10
Blaž Račič, Jesenice
Blaž Račič, Jesenice

Na največjem svetovnem turističnem sejmu (World Travel Market) v Londonu je bohinjski Park eko hotel včeraj prejel nagrado Higly Commended v kategoriji najboljša okolju prijazna namestitev.

Nagrado v organizaciji Responsible Tourism od leta 2004 podeljujejo inovativnim podjetjem ali turističnim akterjem, ki poslujejo izrazito trajnostno podeljujejo, letos pa se je za podelitev nagrade potegovalo 1.600 podjetij z vsega sveta.

Bohinjski eko hotel Park v zadnjem obdobju ugledna priznanja zbira kot po tekočem traku. Direktor hotela Anže Čokl je ob tem dejal, da jim nagrada predstavlja strokovno potrditev ter hkrati res izjemno priznanje v globalnem merilu. »Na prvem mestu ni zgolj trajnostno poslovanje, ampak izkušnja gostoljubja ter dobrobit popotnika v kontekstu okoljevarstva. Da smo dobili tako pomembno nagrado v veliki mednarodni konkurenci, vsekakor potrjuje naša prizadevanja in trud. Verjamem, da nam bo nagrada posredno prinesla tudi boljšo prepoznavnost v tujini,« pravi Čokl.

Zadovoljen je bil tudi Tine Murn iz predstavništva STO v Londonu, ki ga izredno veseli dejstvo, da je eko hotel iz Bohinja dosegel priznanje na eni najprestižnejših prireditev trajnostnega turizma na svetu. »To je nov dokaz, da v Sloveniji imamo produkte, ki se lahko kosajo na najvišjem svetovnem nivoju in na katere moramo biti ponosni. Vsa pohvala gre ekipi Bohinj Park eko hotela za izjemen trud in razumevanje pri pripravi dokumentacije ter za pozornost, ko smo slovenske partnerje pred letom opozarjali na pomembnost in prestiž te kandidature«, je dejal Murn.