Bojan Traven na TV SLO 3

Tri mesece, kolikor mu pogodba velja, bo skrbel za »poglobitev vsebin in grafično podobo programa«.

Objavljeno
06. september 2013 13.40
šipič VIKEND
Nina Čakarić, Delo.si
Nina Čakarić, Delo.si
Ljubljana - Novinar Bojan Traven se vrača na Televizijo Slovenijo. Bolj kot na malih ekranih, bo delo na parlamentarnem programu opravljal iz ozadja.

Urednica tretjega programa Ljerka Bizilj je za Delo povedala,da bo skrbel predvsem za poglobitev vsebin in grafično podobo tretjega programa. Delal pa bo vse, tudi raziskave in povzetke iz državnega zbora. Biziljeva je namreč prepričana, da ima Traven veliko znanja, ki ga lahko ponudi 11-članski ekipi.

Priložnost za delo na TV SLO 3 se mu je ponudila, ko je odšla ena od sodelavk na porodniški dopust. Včeraj je podpisal trimesečno pogodbo. Ali mu jo bodo po tem podaljšali, je še prezgodaj govoriti, je dejala Biziljeva.

Bojan Traven je nazadnje z Urošem Slakom vodil Poglede Slovenija na nacionalni televiziji. Oddajo so poleti ukinili. Avtorja sta bila prepričana, da je bila takšna odločitev politično motivirana, vodstvo hiše pa je zatrjevalo, da je bila oddaja predraga.

Poglede Slovenije bo zamenjala prenovljena Tarča, ki bo prvič na sporedu v četrtek, 3. oktobra. Vodili jo bodo Tanja Gobec, Slavko Bobovnik, Rosvita Pesek in Igor E. Bergant.