Bolonjska reforma pod drobnogledom

Na ministrstvu za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo je v torek z delom pričel strokovni svet za spremljanje implementacije bolonjskega procesa. Naloga sveta je spremljanje implementacije bolonjskega procesa in reforme visokega šolstva v Sloveniji.

Objavljeno
04. november 2009 11.24
An.B./STA
An.B./STA
Ljubljana - Naloga sveta je spremljanje implementacije bolonjskega procesa in reforme visokega šolstva v Sloveniji na ravni visokošolskih zavodov in na nacionalni ravni, so pojasnili na ministrstvu.

 

Nacionalno skupino bolonjskih ekspertov, ki sestavljajo strokovni svet, je imenoval minister za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo Gregor Golobič z namenom spodbuditi dialog in pretok informacij na področju oblikovanja politik s področja visokega šolstva med ministrstvom, visokošolskimi zavodi in vsemi visokošolskimi partnerji.

 

Namen prve seje je bil identificirati skupne točke v reformi visokega šolstva, ki jih visokošolski zavodi ne morejo rešiti sami oz. jih je potrebno sistemsko urediti na nacionalni ravni. Prav tako so sklenili, da se izvede promocija bolonjskega procesa v Sloveniji oz. kaj novosti v visokem šolstvu pomenijo za visokošolski zavod, študente in delodajalce.

 

Skupina bolonjskih ekspertov deluje v okviru projekta Nacionalna skupina bolonjskih ekspertov 2009-2011, ki poteka od začetka julija do konca junija 2011 v okviru programa Evropskih skupnosti Vseživljenjsko učenje, so še zapisali na ministrstvu.

 

Strokovni svet vodi generalna direktorica direktorata za visoko šolstvo Majda Širok, člani pa so Meta Dobnikar z direktorata za visoko šolstvo, Julijana Kristl in Polonca Miklavc Valenčič z Univerze v Ljubljani, Marko Marhl in Mejra Festić z Univerze v Mariboru, Roberto Biloslavo in Irena Kuntarič Hribar z Univerze na Primorskem, Iztok Arčon z Univerze v Novi Gorici, Marjana Pogačnik s Skupnosti višjih strokovnih šol, Tanja Poličnik in Igor Jesih s Študentske organizacije Slovenije, Tatjana Debevec s sekretariata sveta za visoko šolstvo in Janez Dekleva iz Gospodarske zbornice Slovenije in Centra za poslovno usposabljanje.