Boscarol in Pogorevc v Peterletovem štabu

Volilni štab predsedniškega kandidata Alojza Peterleta bosta vodila Ivo Boscarol in Marko Pogorevc. Peterle ocenjuje, da ga morebitna ponovna Drnovškova kandidatura ne bo ogrozila.

Objavljeno
19. februar 2007 13.24
Alojz Peterle
Ljubljana - Volilni štab predsedniškega kandidata Alojza Peterleta bosta vodila podjetnik Ivo Boscarol in nekdanji prvi mož policije Marko Pogorevc, je na današnji novinarski konferenci Liste za Slovenijo, ki je nastala kot podpora Peterletovi kandidaturi, pojasnil evropski poslanec. Peterle se je dotaknil tudi nekaterih aktualnopolitičnih vprašanj ter ocenil, da morebitna ponovna kandidatura Janeza Drnovška njegove kandidature ne bo ogrozila.

Boscarol, sicer prvopodpisani na Listi za Slovenijo, bo prevzel strateški in programski del vodenja volilne kampanje, Pogorevc pa operativni del, je še pojasnil Peterle. Boscarol poudarja, da mora biti predsednik republike predsednik vseh državljanov ter ambasador gospodarstva v tujini, zato kot podjetnik podpira Peterletovo kandidaturo. Po besedah marka Pogorevca pa ima Slovenija prvo priložnost, da dobi "očeta naroda, predsednika vseh Slovencev".

Podpornici tudi kardiologinja in mis Slovenije

Na novinarski konferenci Liste za razvoj sta se predstavili še dve podpornici Peterletove kandidature, in sicer Slovenka leta, kardiologinja Metka Zorc, ter aktualna mis Slovenije Iris Mulej.
Predsedniški kandidat se je dotaknil tudi nekaterih aktualnopolitičnih vprašanj. Glede zapletov pri imenovanju guvernerja Banke Slovenije pravi, da odnos do kadrovske problematike ne kaže, da je Slovenija tranzicijo opravila do konca. Odnos med ključnimi akterji je treba po njegovih besedah postaviti v okvir medsebojnega spoštovanja in sodelovanja. Način odločanja v tem primeru namreč kazi ugled Slovenije, zato končno odločitev o imenovanju guvernerja pričakuje čim prej, saj je prepričan, da je za to mesto veliko primernih kandidatov.

Peterle: Tekma z Drnovškom bi bila zanimiva

Peterle je na novinarsko vprašanje spregovoril tudi o svojih morebitnih protikandidatih na predsedniških volitvah, predvsem aktualnemu predsedniku Janezu Drnovšku ter predsedniku SD Borutu Pahorju. Glede Drnovška pravi, da je "njegova svobodna volja, na kakšen način vznemirja slovensko javnost". Če se bo Drnovšek odločil za ponovno kandidaturo, bo to zanimiva tekma, ocenjuje Peterle, ki je prepričan, da takšna Drnovškova poteza njegove kandidature ne bi ogrozila. Glede Pahorja pa je Peterle spomnil, da je ta na naslednjih državnozborskih volitvah napovedal zmago SD in vodenje vlade, "obeh funkcij hkrati pa ne more opravljati".

V predvolilnem času bo Peterle skupaj z Listo za Slovenijo izpeljal nekaj različnih projektov. Tako nameravajo sodelovati pri obnovi dveh kulturno-zgodovinskih spomenikov, in sicer cerkve Sv. treh kraljev na Brunku pri Radečah ter Simončičevega toplarja na Bistrici pri Šentrupertu.