Bossman se vozi na elektriko

Piran je dobil dva minibusa Prihodnji teden s Tartinijevega trga brezplačno do parkirišča Fornače pred mestom

Objavljeno
07. maj 2014 21.51
Električni busek na Internautici
Boris Šuligoj, Koper
Boris Šuligoj, Koper
Portorož – Piranski župan Peter Bossman je na včerajšnjem odprtju Internautice predstavil prva homologirana mini električna buska za 17 potnikov, ki bosta od prihodnjega tedna dalje brezplačno prevažala potnike s Tartinijevega trga do parkirišča Fornače pred mestom.


Z minibusoma, ki so ju po piranskem naročilu izdelali v italijanski tovarni Italcar, občina utrjuje položaj ekološkega mesta, ker vse bolj uporablja ekološki in energetsko učinkovit način prevoza, kar je bila ena od županovih obljub.

Letošnja Internautica je tudi zaradi njih in nekaterih drugih električnih prevoznih sredstev (tudi dirkalnega avta), zaradi t. i. zelene miobilnosti, nekaj posebnega.

Največja in najbolj razkošna jahta na letošnji Internautici je Ferretti Custom Line Navetta 26, ki jo pri Mennyacht cenijo na šest milijonov evrov, druga pa novi Pershing 74 za štiri milijone evrov. Lani je Internautico obiskalo 10.000 ljubiteljev morja, v najboljših časih pred swedmimi leti jih je bilo 30.000, letos pa upajo na 14.000 obiskovalcev. Vstopnina je nižja, 10 evrov na osebo in 16 evrov na družino. Organizacija sejma stane pol milijona evrov.