Boštjan Trilar najavil kandidaturo za župana v Kranju

V juliju bo poslovnež iz Stražišča s somišljeniki najprej ustanovil stranko in kandidiral za njenega predsednika.

Objavljeno
19. junij 2014 14.52
Kranj volitve
Marjana Hanc, Kranj
Marjana Hanc, Kranj

Kranj – Nekdanji direktor Toyote Slovenija Boštjan Trilar je napovedal svojo kandidaturo za župana Mestne občine Kranj, ustanovitev stranke Več za Kranj v prvi polovici julija in tudi kandidaturo za predsednika te stranke.

45-letni Strašan je o sebi povedal, da je neodvisen in neobremenjen, da je doslej večinoma delal v Ljubljani in se pohvalil, da razume jezik gospodarstva.

»Čutim osebno odgovornost, da v Kranju zagotovimo trajnostni razvoj in se ustavi stagnacija oziroma nazadovanje. To pa bo mogoče z več vkjučevanja in sodelovanja, transparentnosti in strateškega razmisleka,« je poudaril in se zavzel za večjo vlogo Kranja kot regionalnega središča ter tudi več zelenega in modernega razvoja v mestni občini.

Doslej je svojo kandidaturo za najvplivnejšo politično funkcijo v Kranju v enem od pogovorov za lokalni časopis napovedal le dosedanji župan Mohor Bogataj, podpornike za svojo kandidaturo pa naj bi bila začela zbirati tudi nekdanja direktorica Slovenske turistične organizacije Barbara Gunčar.