Brez dogovora o zamrznitvi plač

Člani Policijskega sindikata Slovenije se niso uspeli zediniti glede podpisa sporazuma o zamrznitvi plač. Predsednik sindikata pravi, da je še veliko odprtih vprašanj, zato so odločanje o podpisu prestavili na ponedeljek.

Objavljeno
22. oktober 2009 20.50
Ti. K./STA
Ti. K./STA
Ljubljana - Člani Policijskega sindikata Slovenije se niso uspeli zediniti glede podpisa sporazuma o zamrznitvi plač, poroča spletni portal 24ur.com. Po besedah predsednika sindikata Branka Praha so na sestanku ugotovili, da je odprtih še veliko vprašanj. Zato so odločanje o podpisu prestavili na naslednji teden, predvidoma na torek.

 

Prah se na klice sicer ni odzival, je pa za 24ur.com pojasnil, da stavka v primeru zavrnitve podpisa ni izključena.

 

Območni sindikat v Celju je že v sredo sklenil, da je proti zamrznitvi plač. Za današnji sestanek je omenjeni območni sindikat napovedal, da bodo predlagali vse oblike sindikalnega boja, po potrebi tudi stavko.

 

Kot je znano, so sindikati javnega sektorja v ponedeljek po šestih tednih pogajanj parafirali aneks h kolektivni pogodbi za javni sektor ter dogovor o odpravi pomanjkljivosti plačnega sistema. Aneks je na današnji seji potrdila vlada, medtem ko predstavniki sindikatov v svojih vrstah še preverjajo podporo predlaganega sporazuma.