Brezposelni na delo v poškodovane gozdove

Izobraževanje oziroma usposabljanje bo trajalo dva tedna oziroma 80 ur, vključeni pa bodo opravljali pretežno terensko delo.

Objavljeno
02. marec 2014 09.34
S. P., Delo.si/STA
S. P., Delo.si/STA

Ljubljana - Na Zavodu RS za zaposlovanje menijo, da bi pri sanaciji škode, ki jo je ledena ujma povzročila v slovenskih gozdovih, lahko prek javnih del pomagali tudi brezposelni. S Srednjo gozdarsko in lesarsko šolo Postojna se tako že dogovarjajo o vključevanju brezposelnih v izobraževanje v programu gozdarski sekač.

Republiški zavod za zaposlovanje je v ta namen pripravil predstavitve programa pa tudi pogoje za vstop vanj. Izobraževanje oziroma usposabljanje bo trajalo dva tedna oziroma 80 ur, vključeni pa bodo opravljali pretežno terensko delo, večinoma na območju Primorske, Notranjske, Dolenjske pa tudi drugod. Prve brezposelne bodo v program napotili že prihodnje dni, pridružilo naj bi se mu najmanj 300 ljudi.

Interesa je veliko

Poleg tega na zavodu pripravljajo še javni povabili za javna dela in program aktivacije brezposelnih za odpravo posledic žleda, ki bo omogočal subvencionirano zaposlitev pri delodajalcu. Povabili bodo objavili takoj, ko bo zagotovljen denar iz intervencijskega zakona.

Na zavodu so povedali, da je interes za vključitev med brezposelnimi po vsej državi zelo velik. Po predvidevanju zavoda se bo v javna dela vključilo do 1800 brezposelnih. STA