Bručan sprejel pobudo za skupni sestanek

Minister za zdravje je potrdil, da je prejel pismo od Avto-moto zveze Slovenije in Flycoma, v katerem ga naprošajo za skupen sestanek o skupnih stroških dela.

Objavljeno
17. januar 2007 19.00
Andrej Bručan
Ljubljana - Minister za zdravje Andrej Bručan je na današnji novinarski konfrenci potrdil, da je prejel pismo od Avto-moto zveze Slovenije (AMZS) in Flycoma, v katerem ga naprošajo za skupen sestanek, na katerem mu bodo lahko predstavili celotni znesek in skupne stroške dela. Kot je povedal Bručan, pisma sicer še ni preučil, a bo ministrstvo za zdravje sestanek z AMZS vsekakor moralo organizirati.

Kot je znano, so se v torek sestali predsednik AMZS Boris Perko in predstavniki Flycoma in se dogovorili o ukrepu, da projekt helikopterske medicinske pomoči zaključijo s čim manj škode. Prav tako pa so ministru Bručanu napisali pismo, v katerem ga naprošajo za skupen sestanek. Šele potem, ko bo minister pokril stroške AMZS, bo ta lahko plačala Flycomu še januarski znesek.

Helikopterske prevoze za zdaj izvaja policija

Helikopterske prevoze nujne medicinske pomoči od sobote dalje pa vse do izbire novega izvajalca na javnem razpisu izvaja letalska policijska enota slovenske policije. Nalogo ta enota opravlja na enak način in z isto opremo, kot sta že pred lanskim 1. decembrom, ko sta reševanje začela opravljati AMZS in Flycom, te helikopterske prevoze za nujno medicinsko pomoč izvajali Policija in Slovenska vojska.

Vlada je namreč v četrtek sprejela spremembe uredbe o organiziranju sil za zaščito, reševanje in pomoč, po katerih bodo izvajalca helikopterske nujne medicinske pomoči izbrali z mednarodnim javnim razpisom. Vlada bo oddala tudi koncesijo za izvajanje helikopterskih prevozov. Po novem AMZS ni več edini, vnaprej določeni izvajalec helikopterskih prevozov.