Četrtek in petek mraz in slana

Petkovo jutro bo jasno in zelo hladno, saj bo temperatura v precejšnjem delu Slovenije z izjemo Primorske padla pod ničlo.

Objavljeno
02. oktober 2013 14.33
Germany Sunrise
R. D., Delo.si, STA
R. D., Delo.si, STA
Ljubljana - Hladen zrak s severa bo v prihodnjih dveh dneh v naše kraje prinesel ohladitev, ki je precej nenavadna za ta čas, do nje pa pride vsakih deset ali več let, je za STA napovedal meteorolog Brane Gregorčič. Nizke temperature bodo v četrtek prinesle slano na planotah Notranjske, v petek pa slana padla v precejšnjem delu Slovenije.

V četrtek bodo po nižinah ostanki nizke oblačnosti zaustavili ohlajanje, zato bodo najnižje jutranje temperature od 1 do 6 stopinj Celzija. Najhladneje bo po besedah Gregorčiča iz Agencije RS za okolje na Kočevskem in na Blokah ter tudi v alpskih dolinah, kjer bo temperatura malo pod lediščem. To bo prineslo tudi slano. Čez dan bodo temperature ob večinoma jasnem vremenu od 10 do 13, na Primorskem do 18 stopinj.

Kot ugotavlja Gregorčič, bo petkovo jutro jasno in zelo hladno, saj bo temperatura v precejšnjem delu Slovenije z izjemo Primorske padla pod ničlo, zato bo v večjem delu države padla slana. Megla v Ljubljanski kotlini pa bi po napovedih lahko preprečila nadaljnje ohlajanje. V osrednji Sloveniji bo od -2 do 3, na Primorskem pa nekoliko topleje. Čez dan bodo temperature podobne četrtkovim.

Mraz ne bo dolgo zdržal, saj bo v soboto ob oblačnem vremenu v naše kraje z zahoda prišel že toplejši zrak, jutro pa bo še sveže. Popoldne bo predvsem v zahodni in južni Sloveniji rahlo deževalo. V začetku prihodnjega tedna bo več oblačnosti in zato pričakujejo tudi višje temperature kot v teh dneh, še dodaja Gregorčič.