Cirkovčani zahtevajo izredno sejo

Civilna iniciativa za ureditev železniških prehodov v občini Kidričevo zahteva sklic izredne seje parlamentarnega odbora za promet na temo železniških prehodov v omenjeni občini.

Objavljeno
20. februar 2007 13.00
Ljubljana/Kidričevo - Civilna iniciativa za ureditev železniških prehodov v občini Kidričevo naj bi danes dopoldne državnemu zboru predala zahtevo za sklic izredne seje parlamentarnega odbora za promet na temo železniških prehodov v omenjeni občini. V začetku februarja se je, kot je znano, zaradi nevarnih železniških prehodov v občini Kidričevo na protestnem shodu zbralo kakšnih 200 krajanov Cirkovcev, ki so od države zahtevali ukrepanje za zagotovitev večje varnosti.

Minister za promet je obljubil sestanek z Občino že novembra lansko leto, vendar tega sestanka še do danes ni prišlo, kjub večkratnim zahtevam s strani Občine Kidirčevo, je v izjavi za javnost napisala civilna inciativa.

Zapornice predvidoma junija letos

Agencija za železniški promet je nato zagotovila, da bo zapornice na železniškem prehodu pri kraju Cirkovce, ki je samo v zadnjem času terjal kar dve smrtni žrtvi, postavila predvidoma junija letos. Do takrat pa naj bi vlaki mimo železniškega prehoda vozili z najnižjo možno hitrostjo, to je 30 kilometrov na uro.

"Na žalost imamo slabe izkušnje z obljubami," je o razlogih za zahtevo sklica seje odbora za promet povedal predsednik omenjene civilne iniciative Damjan Medved.