Cotmanova in študenti za dobro sodelovanje

Ministrica za delo, družino in socialne zadeve Marjeta Cotman se je v vlogi ministrice prvič sestala s predstavniki študentov. Oboji si želijo korektnega sodelovanja in sprotnega obveščanja.

Objavljeno
12. januar 2007 18.23
Predsednica ŠOS Saša Albreht
Ljubljana - Ministrica za delo, družino in socialne zadeve Marjeta Cotman se je danes v vlogi ministrice prvič sestala s predstavniki študentov. V lanskem letu so študenti in predstavniki ministrstva sodelovali pri pripravi zakonodaje, letošnje leto pa bodo posvetili dokončanju procesa sprejemanja zakonodaje in reševanju študentske problematike. Tako ministrica kot predstavniki študentov si želijo korektnega sodelovanja in sprotnega obveščanja, je na novinarski konferenci po srečanju dejala Cotmanova.

Študenti in predstavniki ministrstva so se med drugim pogovarjali tudi o nekaterih odprtih vprašanjih, študenti pa so Cotmanovi predali dopis z devetimi točkami, ki jih bo v letošnjem letu potrebno rešiti. Študentska organizacija Slovenije (ŠOS) je pobudo ministrice za današnji sestanek ocenila kot pozitivno in izrazila željo, da študenti v procesu sprejemanja zakonodaje postanejo enakovredni partnerji, je poudarila predsednica ŠOS Saša Albreht.