Cotmanova za aktivno sodelovanje z invalidi

Ministrica za delo Marjeta Cotman je na srečanju s predstavniki invalidskih organizacij predstavila predvidene aktivnosti ministrstva na področju invalidskega varstva v naslednjih dveh letih.

Objavljeno
08. januar 2007 15.53
Marjeta Cotman
Ljubljana – Ministrica za delo Marjeta Cotman je na današnjem srečanju s predstavniki reprezentativnih invalidskih organizacij in Nacionalnim svetom invalidskih organizacij Slovenije predstavila predvidene aktivnosti ministrstva na področju invalidskega varstva v naslednjih dveh letih. Zavzela se je za njihovo aktivno sodelovanje pri pripravi vseh ključnih dokumentov, tudi zakona o izenačevanju možnosti invalidov, ki ga bo ministrstvo pripravilo v letošnjem letu, so sporočili z ministrstva.

Sprejetje zakona o izenačevanju možnosti invalidov bo pomenilo tudi uresničevanje ciljev in ukrepov akcijskega programa za invalide. Na ministrstvu bodo že v januarju oblikovali delovne skupine, v katerih bodo sodelovali tudi predstavniki invalidov. Tako bodo v pripravo predpisov in ukrepov vključeni že v začetni fazi, poudarjajo na ministrstvu.

Cotmanova se na področju invalidskega varstva v Sloveniji zavzema za stabilno varnost vseh invalidov. Ključno še naprej ostaja predvsem področje socialnega vključevanja s poudarkom na zaposlovanju invalidov in zagotavljanje enakih možnosti pri vključevanju invalidov na vsa življenjska področja.

Na srečanju sta bila navzoča tudi državni sekretar Marko Štrovs in generalni direktor direktorata za invalide Cveto Uršič.