Cvikl za zdaj ostaja generalni sekretar

Predsednik vlade Borut Pahor za zdaj ne načrtuje menjav v vladi, menjav ne bo niti v ministrski ekipi, na čelu generalnega sekratarja pa ostaja tudi Milan M. Cvikl.

Objavljeno
24. avgust 2009 00.10
Tanja Starič
Tanja Starič
Ljubljana - Predsednik vlade Borut Pahor za zdaj ne načrtuje menjav v vladi, ki se »intenzivno ukvarja s pripravo ukrepov za reševanje gospodarske in finančne krize ter strukturnih reform«. Menjav ne bo v ministrski ekipi, na mestu generalnega sekretarja pa ostaja tudi Milan M. Cvikl.

To je na vprašanje poslanca Branka Grimsa (SDS), kdaj bo razrešila generalnega sekretarja, odgovorila vlada. Grims je menil, da bi moral Cvikl oditi z vrha slovenske politike »zaradi svoje negativne vloge pri očitnem zavajanju domače in tuje javnosti« v zadevi Patria.

Ugibanja, ali zapušča mesto generalnega sekretarja, je že pred časom sprožil Cvikl sam, ker ni zanikal možnosti, da bi se prijavil na mesto predsednika uprave Nove Ljubljanske banke. To se sicer ni zgodilo, saj je predsednik vlade Borut Pahor v pogovoru za Delo povedal, da se Milan Cvikl kot politik ne more potegovati za najvišji položaj v največji slovenski banki v večinski državni lasti.

Kmalu zatem se je v medijih razširila še neuradna informacija, da generalni sekretar razmišlja o odhodu v tujino, v eno od mednarodnih finančnih institucij, česar Cvikl ni zanikal. Če se bodo te napovedi izkazale za točne, bo Cvikl svoje delovno mesto v slovenski vladi zapustil prihodnje leto.

Iz ponedeljkove izdaje Dela