Da bi rešili življenje potniku, pristali v Atenah

Letalo Adrie Airways je pristalo na atenskem letališču zaradi nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja enega od potnikov.

Objavljeno
24. september 2014 17.44
Je. G., Delo.si
Je. G., Delo.si
Ljubljana - Letalo Airbus A319, ki je letelo na letu JP605 Tel Aviv–Ljubljana, je v ponedeljek zjutraj pristalo v Atenah, saj je zdravstveno stanje enega od potnikov zahtevalo nujno medicinsko pomoč, so sporočili iz Adrie Airways.

Potniku se je 40 minut po vzletu iz Tel Aviva zdravstveno stanje nenadoma poslabšalo. Kabinsko osebje mu je nudilo prvo pomoč, pregledal pa ga je tudi zdravnik, ki je bil tudi sam potnik na omenjenem letu. Ker se je potnikovo zdravstveno stanje hitro slabšalo, do Ljubljane pa sta bili še dve uri letenja, je zdravnik priporočil čimprejšnji pristanek. Kapitan je zato pristal na najbližjem letališču, kjer so bolniku lahko omogočili nujno zdravstveno oskrbo, so dogodek pojasnili v Adrii Airways.

Potnika je pregledala letališka zdravstvena ekipa in ga napotila v bolnišnico v Atene. Glede na simptome obolelega je medicinsko osebje ugotovilo, da gre za akutno poslabšanje zdravstvenega stanja, ki zahteva takojšnjo hospitalizacijo.

»Večkrat letno se zgodi, da je na letalu potnik, ki ima nenadne zdravstvene zaplete. Kadar je stanje nujno, se kapitan odloči za nenačrtovani pristanek, s katerim lahko rešimo človeško življenje,« so še povedali v Adrii Airways.