Danes izplačan dodatek socialno ogroženim

Do dodatka je po podatkih ministrstva za delo, družino in socialne zadeve upravičenih okoli 120 tisoč državljank in državljanov oz. tujk in tujcev z dovoljenjem za stalno bivanje v Sloveniji, prejeli pa bodo najmanj 80 evrov.

Objavljeno
31. avgust 2009 09.01
Ba.P./STA
Ba.P./STA
Ljubljana - Danes bo država upravičencem izplačala posebni dodatek za socialno ogrožene. Do dodatka je po podatkih ministrstva za delo, družino in socialne zadeve upravičenih okoli 120 tisoč državljank in državljanov oz. tujk in tujcev z dovoljenjem za stalno bivanje v Sloveniji, prejeli pa bodo med 80 do 200 evrov.

Če je do denarne socialne pomoči upravičena družina, bo prejela 200 evrov dodatka, če je upravičenec do denarne socialne pomoči posameznik, pa bo prejel 160 evrov. Za vse druge upravičence velja, da bodo, če njihovi prejemki ne presegajo 268 evrov, prejeli 120 evrov dodatka, če pa so njihovi prejemki višji od 268 evrov, vendar ne presegajo 313 evrov, bodo prejeli 80 evrov dodatka.

Dodatek bodo izplačali centri za socialno delo, zavod za zaposlovanje oziroma zavod za pokojninsko in invalidsko zavarovanje. Ti bodo po uradni dolžnosti preverili, kdo izmed upravičencev do prejemkov, ki jih ti zavodi izplačujejo, je upravičen do posebnega dodatka za socialno ogrožene, so še sporočili z ministrstva.

Kot je znano, je zakon o posebnem dodatku za socialno ogrožene začel veljati 25. julija, potem ko so ga deset dni prej poslanke in poslanci sprejeli z 69 glasovi za in nobenim proti.