Danes v Dobovi okoli 3000 beguncev

Policisti so danes največ migrantov pospremili proti Avstriji prek Jesenic in prek Šentilja.

Objavljeno
21. november 2015 20.26
BEGUNCI V ŠENTILJU
Š. P., Delo.si; STA
Š. P., Delo.si; STA
Ljubljana, 21. novembra - Na mejni prehod v Dobovo sta danes v spremstvu hrvaških policistov pripeljala dva vlaka s skoraj 2000 tujci, pravkar pa v Dobovi pričakujejo naslednji vlak s približno 1000 migranti. Slovenski policisti so danes največ migrantov pospremili proti Avstriji prek Jesenic in prek Šentilja, kjer je trenutno nastanjenih še okoli 550 oseb.

Na mejni prehod za mednarodni železniški promet Dobova sta danes pripeljala dva vlaka s 1960 tujci. Nekaj pred 8. uro je pripeljal vlak z 874, ob 15. uri pa vlak s 1086 osebami. Pravkar pričakujejo naslednji vlak, na katerem naj bi bilo po napovedih hrvaških varnostnih organov 992 migrantov. O morebitnem prihodu še kakšnega vlaka danes zvečer oziroma ponoči pa s strani hrvaških varnostnih organov zaenkrat niso obveščeni.

Pred prihodom novega vlaka je na železniški postaji in v sprejemnem centru v Dobovi okoli 1100 tujcev. Po opravljenih policijskih postopkih, zdravstveni in humanitarni oskrbi, jih bodo policisti z vlaki in avtobusi pospremili v nastanitvene centre v notranjosti države.

Ob 6. uri zjutraj je bilo v nastanitvenem centru Šentilj nastanjenih 2182 migrantov, ki so jih tekom dneva v svojo državo sprejeli avstrijski varnostni organi. Trenutno je v nastanitvenem centru Šentilj 552 oseb, ki so danes čez dan prispeli z vlakom iz Dobove. Sprejemna centra na Gruškovju in v Središču ob Dravi sta trenutno prazna. Na Policijski upravi Maribor zaenkrat tudi nimajo najav prihodov novih migrantov.

Danes zjutraj je bilo v nastanitvenem centru v Gornji Radgoni nastanjenih 674 migrantov, ki so jih ob 9. uri na bivšem mejnem prehodu v Gornji Radgoni v svojo državo sprejeli avstrijski varnostni organi. Sprejemni in nastanitveni centri na območju Policijske uprave Murska Sobota so trenutno prazni.