Danes znan izid Rodetovega testa očetovstva

Kardinal Franc Rode bo ob 16. uri predstavil rezultat testa očetovstva. Neuradno ni oče Petra S.

Objavljeno
02. oktober 2012 11.56
Posodobljeno
02. oktober 2012 12.58
uho_KNJIZNI SEJEM Rebula - Rode
Ni. Č., Delo.si
Ni. Č., Delo.si

Ljubljana - Kardinal Franc Rode bo po poročanju STA danes ob 16. uri v prostorih Galerije Družina sklical novinarsko konferenco, na kateri bo predstavil rezultat testa očetovstva, ki ga je na podlagi DNK vzorcev Rodeta in Petra S. opravil nemški inštitut.

Novinarka Večera je na Twitterju zapisala, da je test očetovstva menda negativen, torej da kardinal Rode ni oče Petra S.

V odvetniški pisarni Zidar&Klemenčič, ki Rodeta zastopa, po poročanju nekaterih medijev informacije še niso potrdili, ne zanikali.

***

V Delu smo 28. avgusta razkrili, da sta imela kardinal Franc Rode in Tanja Breda S. (Petrova mama) intimno razmerje. Oba sta priznala, da sta bila intimna, ne pa tudi, da bi bil Peter S. kardinalov sin.

Peter, ki išče očeta, je bil odločen priti do resnice o svojem očetu, zato je spomladi v Sloveniji najel odvetnico, s pomočjo katere je poskušal od kardinala Rodeta dobiti privolitev v test DNK. Za vstop v javnost se je odločil po tem, ko je kardinalu letos nekajkrat zaman pisal.

Kardinal je dejal, da je na test očetovstva pripravljen kadarkoli in Peteru S. predlagal, da test opravita na slovenskem inštitutu, ki mu Rode »popolnoma zaupa«. Peter ni privolil v test DNK v Sloveniji.

Peter je 3. septembra v enem od münchenskih genskih centrov oddal svoj vzorec DNK. »Stvar je zame končana,« je dejal takrat.

Sočasnega testiranja Peter S. ni zahteval.