Datum Pahorjevega obiska v Zagrebu še ni znan

Hrvaška premierka Jadranka Kosor je dejala, da datum obiska premiera Boruta Pahorja na Hrvaškem še ni dogovorjen. Kosorjeva sicer pričakuje, da bo do srečanja prišlo zelo hitro.

Objavljeno
03. oktober 2009 19.42
Ma.J./STA
Ma.J./STA
Zagreb - Hrvaška premierka Jadranka Kosor je danes v Zagrebu dejala, da datum obiska premiera Boruta Pahorja na Hrvaškem še ni dogovorjen. Kosorjeva sicer pričakuje, da bo do srečanja prišlo zelo hitro, strani pa sta se že načelno dogovorili, da bo na tem srečanju govora o gospodarskem sodelovanju.

Pahor je ob robu obiska v Črni gori za slovenske medije v petek povedal, da je za 20. oktober v Zagrebu načrtovan velik poslovni forum, ob robu katerega se bo predvidoma sešel tudi s Kosorjevo. Predsednica hrvaške vlade pa je novinarjem v Zagrebu danes dejala, da sta s Pahorjem na srečanju v Ljubljani načelno govorila o tem, da se bosta na prihodnjem srečanju posvetila gospodarskemu sodelovanju Slovenije in Hrvaške.

Hrvaška je na medvladni konferenci v Bruslju v petek odprla oz. začasno zaprla 11 poglavij v pristopnih pogajanjih z EU, hkrati pa so ob prisotnosti švedskega predsedstva EU potekala tudi pogajanja s Slovenijo o meji oz. arbitražnem sporazumu. Slovenski zunanji minister Samuel Žbogar je po pogovorih dejal, da je potreben še en tehnični sestanek, vezan na časovnico, nakar Slovenija pričakuje podpis tega sporazuma, ki naj se ne bi več bistveno spreminjal.