Del sindikatov vabila na sestanek s premierom ni prejel

Pet sindikatov, ki so povezani v Konfederacijo sindikatov javnega sektorja Slovenije je sporočila, da povabila na sestanek sindikatov z Janezom Janšo niso prejeli.

Objavljeno
11. december 2006 12.31
Ljubljana - Pet sindikatov, ki so povezani v Konfederacijo sindikatov javnega sektorja Slovenije, v sporočilu za javnost opozarja, da so bili o današnjem sestanku sindikatov javnega sektorja s predsednikom vlade Janezom Janšo obveščeni danes zjutraj prek radija. Vabila na sestanek s premierom pa sami niso prejeli.

"Ker na sindikalni strani obstajata dva različna pogajalska predloga o uvrstitvi delovnih mest v plačne razrede, je možno, da je bila na sestanek vabljena le skupina, ki ima v sredo namen podpisati dogovor o nadaljevanju pogajanj za sklenitev kolektivne pogodbe za javni sektor," so zapisali v sporočilu za javnost. Ob tem so pojasnili, da predlagani dogovor v celoti ne upošteva predloga pogajalske skupine petih sindikatov, za katere je vlada z odločbo ugotovila, da imajo skupaj prek 73.000 članov, kar je vsaj polovica vseh zaposlenih v javnem sektorju.

Sindikat vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture, Sindikat zdravstva in socialnega varstva Slovenije, Policijski sindikat Slovenije, Sindikat delavcev v zdravstveni negi Slovenije ter Neodvisni sindikat delavcev Ljubljanske univerze se sestanka, na katerega jih je zgolj po telefonu povabil vodja druge pogajalske skupine in to šele po tistem, ko so zanj že izvedeli iz medijev, ne morejo udeležiti, je še zapisano v skupnem sporočilu za javnost petih sindikatov, pod katero se je podpisal predsednik konfederacije Branimir Štrukelj.

Kot je znano, so iz premierovega kabineta sporočili, da bo Janša danes dopoldne sprejel predstavnike pogajalske skupine reprezentativnih sindikatov javnega sektorja. Z njimi pa se bo pogovarjal o socialnem dialogu v javnem sektorju, poteku pogajanj o sklenitvi kolektivne pogodbe za javni sektor ter napovedi stavke s strani Policijskega sindikata Slovenije.