Delavci trpijo, šefi pa se namakajo v termah

Je kdo pričakoval, da bo nekdanji prvi mož Dela celo treniral menedžerje?

Objavljeno
08. november 2011 19.11
Posodobljeno
09. november 2011 15.20
Jadran Vatovec
Jadran Vatovec

LJUBLJANA – Nadvse zaskrbljeni, bolje bi bilo morda reči že povsem obupani, delavci Nafte Lendava so uredništvom medijev z elektronskega naslova Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. poslali dramatično pismo, ki so ga podpisali kar s »samo delavec«. Slovensko javnost, poudarjajo v pismu, želijo opozoriti, da večino zaposlenih v Nafti Lendava in v Nafti Petrochem glede na vse, čemur je priča v zadnjem času, sili dobesedno na bruhanje: »Zavedamo se, da so predstavniki novega najvišjega vodstva Nafte Lendava in Nafte Petrochem v zadnjem letu, odkar so na vodilni funkciji, že toliko tega povedali ter predstavili nove in nove strategije, vizije ter sanacijske programe reševanja Nafte in Petrochema. (...) Petrochem je imel lani približno 220 zaposlenih, 31. decembra 2010 še samo 170, zdaj jih ima le okrog 125 do 130, v letu 2012 naj bi oziroma jih bo imel menda samo še 110 ...« Hm.

Rešitev za Nafto Petrochem naj bi poslovneži iskali v sproščenih oblačilih

Saj ni res, pa je. Menedžerska smetana Nafte Lendava oziroma Nafte Petrochem se je odločila, da bo na skelečo rano v Nafti zaposlenih dodala še nekaj dodatne soli. »Kljub omenjenim dejstvom,« lahko beremo, »bode v oči, da sta si v tako težki situaciji vodstvo Nafte Lendava oziroma sam generalni direktor Cveto Žalik mirno privoščila organizirati dvodnevno delavnico za izbrano 'motivirano' vodstveno ekipo za naslednje stoletje v priznanih slovenskih termah ...«

VEČ V TISKANI IZDAJI SLOVENSKIH NOVIC: Priporočamo sproščena oblačila za prosti čas, saj bo delavnica vključevala vaje v naravi.