Dele Slovenije zajela neurja z močnimi nalivi

Pri Šoštanju se je zaradi pobesnelega hudournika vsul večji plaz, ki ogroža pet hiš.

Objavljeno
09. september 2014 21.54
Ni. Č., Delo.si, STA
Ni. Č., Delo.si, STA

Ljubljana, Kranj - Nekatere predele Slovenije so danes popoldne že zajela neurja z močnimi nalivi, med drugim širšo okolico Kranja, nekatere dele Zasavja in Koroško, je sporočil Branko Gregorčič iz Agencije RS za okolje (Arso).

Po navedbah agencije se bodo zaradi vpliva hladne fronte ponoči in v sredo ob nevihtah še pojavljali močni nalivi.

Na meteorološki postaji Lisca je količina padavin po 18. uri presegla mejo za močan naliv. Zaradi močnih nalivov pa so podatkih Uprave RS za zaščito in reševanje že imeli težave ponekod na Gorenjskem. Med drugim je meteorna voda zalila kleti v stanovanjskih hišah v občinah Bled in Gorje.

O težavah z meteorno vodo poročajo iz Podšentjurja pri Litiji ter s Koroške. V Ribnici na Pohorju je meteorna voda poplavila cesto in zalila stanovanjske objekte ter čistilno napravo, v Libeličah pri Dravogradu pa je hudournik zalil kletne prostore stanovanjskega objekta. Podobne težave so imeli v Črni na Koroškem.

Na širšem območju občine Šoštanj je meteorna voda zalila garažne in kletne prostore objektov, poplavljenih je več lokalnih cest. Železniško progo med Celjem in Velenjem je v Skornem zasul zemeljski plaz.

Pri Šoštanju se je po pisanju portala 24ur zaradi pobesnelega hudournika vsul večji plaz, ki je odnesel mizarsko delavnico, ogroža pa še pet hiš, katerih stanovalce so evakuirali. Stanje spremljajo gasilci in policisti.

Ponoči se bo povsod pooblačilo, do srede zjutraj pa bodo padavine in nevihte od severa zajele večji del Slovenije. Sreda bo pretežno oblačna s padavinami, predvsem na zahodu in jugu tudi z nevihtami. Lokalno lahko močneje narastejo manjši vodotoki in hudourniki, so še opozorili pri Arsu.