Delovno sodišče z začasno odredbo v celjsko bolnišnico

Začasna odredba zahteva, da se zadrži sklep o imenovanju nove direktorice Guček Zakoškove, ki je začela delati ta teden.

Objavljeno
23. februar 2018 14.45
hočevar SMC
Špela Kuralt
Špela Kuralt
Celje - Margareta Guček Zakošek je mandat direktorice Splošne bolnišnice Celje (SBC) nastopila v sredo, danes je v SBC prišla začasna odredba delovnega sodišča, ki zahteva zadržanje sklepa o imenovanju direktorice. Ministrstvo za zdravje je soglasje k imenovanju Guček Zakoškove dalo v ponedeljek.

Začasna odredba je prva borba, ki jo je dobil Branko Gabrovec, kandidat za direktorja SBC, ki pa ga je razpisna komisija izločila iz postopka, ker naj ne bi izpolnjeval razpisnih pogojev. Gabrovec, ki je imel že takrat pravno mnenje, da pogoje izpolnjuje, prav tako pripomb ni imela pravna služba SBC, je takoj po zapletu napovedal tožbo, ki jo je vložil hkrati z zahtevo po začasni odredbi.

Ta je za SBC zelo neugodna tudi zaradi predvidene kazni, saj za vsak dan kršitve predpisuje 2000 evrov kazni. SBC ima osem dni za ugovor, vendar ugovor ne zadrži sklepa sodišča. Kaj bodo torej v bolnišnici naredili in ali bo po zgolj nekaj dneh Guček Zakoškova zapustila delovno mesto direktorice, iz SBC ne odgovarjajo. Sporočili so le, da bodo preučili sklep sodišča in nanj odgovorili v predpisanem roku.