Denis Tomše prihaja za direktorja v Zdravstveni dom

Svet trboveljskega javnega zavoda opravil izbiro med tremi kandidati.

Objavljeno
12. maj 2017 00.46
Polona Malovrh
Polona Malovrh

Trbovlje - Na vrh Zdravstvenega doma Trbovelj (ZDT) po neuradnih, a zanesljivih podatkih, prihaja Denis Tomše, član trboveljske SMC, občinski svetnik, sicer pa doktor poslovnih ved z več kot desetletnimi delovnimi izkušnjami v gospodarstvu.

Svet omenjenega trboveljskega javnega zavoda, ki ga vodi Samo Guzej iz SD, se je sestal včeraj in izbiral med tremi kandidati. Za to mesto sta se potegovali dve ženski - pravnica in ekonomistka - ter že omenjeni Tomše, ki ga je, kot rečeno, po naših podatkih podprl tudi svet zavoda. Ta je, kot je za Delo povedal Guzej, poleg opravljene izbire sklenil tudi, da o imenovanju javnosti v tej fazi ne poroča. Sklep o izbranem kandidatu bodo posredovali v nadaljnjo obravnavo ustanoviteljici - občini.

Neuradno naj bi bil Tomše sprejemljiv kandidat za večino svetnikov.

V ZDT ga čaka naporno delo. Zavod že leta pestita pomanjkanje zdravniškega osebja in slaba organizacija dela, iz pol milijona evrov rdečih številk pa ga je Tomšetovi predhodnici, ginekologinji Cvetki Skušek Fakin, ki je po dveh letih odstopila iz osebnih razlogov, le uspelo povleči. Leto 2015 je ZDT končal s slabimi 240 tisočaki plusa. Pozitivno so neuradno poslovali tudi lani.