Dijaki in študenti na državno tekmovanje v logiki

Za priznanja in naslove državnih prvakov v posameznih skupinah se bo potegovalo 619 dijakov ter več kot 50 študentov.

Objavljeno
12. november 2011 08.35
Posodobljeno
12. november 2011 08.35
Mo. Z., Delo.si
Mo. Z., Delo.si
Ljubljana - Študenti in dijaki se bodo danes na ljubljanski fakulteti za elektrotehniko pomerili na 26. državnem tekmovanju iz znanja logike. Za srebrna in zlata priznanja ter naslove državnih prvakov v posameznih skupinah se bo potegovalo 619 dijakov ter več kot 50 študentov, so zapisali organizatorji iz Zveze za tehnično kulturo Slovenije.

Današnje otvoritve tekmovanja se je udeležil tudi minister za šolstvo in šport, ki opravlja tekoče naloge, Igor Lukšič, piše Slovenska tiskovna agencija.

Zveza za tehnično kulturo Slovenije sicer že od leta 1986 pripravlja tekmovanje iz znanja logike, ki je v zadnjih letih preraslo v eno najbolj množičnih tekmovanj. Na letni ravni se tekmovanja udeleži preko 25.000 učencev, dijakov in študentov, pri pripravi tekmovanja pa zveza sodeluje s številnimi strokovnjaki in seveda z mnogimi šolami.

Tekmovanje je sicer namenjeno učenju veščin logičnega sklepanja in natančnega izražanja ter spodbujanja otrok in mladine k uporabi logike v vsakdanjem življenju in pri učenju matematike, naravoslovja in jezikov.

Osnovnošolci so se na državnem tekmovanju iz logike pomerili že 22. oktobra, ko se je v posameznih skupinah pomerilo 1680 učencev in učenk iz sedmih, osmih in devetih razredov. Zlato priznanje je doseglo 142, srebrno pa 284 tekmovalcev in tekmovalk.

Udeleženci obeh državnih tekmovanj so si pravico udeležbe zagotovili na šolskih tekmovanjih 23. septembra, ki se je udeležilo 23.191 učencev in učenk ter 4.444 dijakov na 409 osnovnih in srednjih šolah po vsej Sloveniji.