Tomi Rumpf zapušča Kobilarno Lipica

»Vse domnevno sporne odločitve o Lipici so podprli predstavniki države v svetu Kobilarne Lipica,« pravi njen direktor.

Objavljeno
08. oktober 2012 15.55
Posodobljeno
08. oktober 2012 16.05
dgr*Rumpf Tomi
Dragica Jaksetič, Ilirska Bistrica
Dragica Jaksetič, Ilirska Bistrica

Lipica - Direktor javnega zavoda Kobilarna Lipica in direktor Lipice Turizem d.o.o Tomi Rumpf je svet javnega zavoda kobilarne zaprosil, naj ga razreši.

Odločitev o tem, da zapusti Lipico, je Tomi Rumpf, kot je povedal na včerajšnji novinarski konferenci, sprejel deset minut po tem, ko je slišal za obtožbe računskega sodišča v petek.

Rumpf namreč ne sprejema odgovornosti, ki jih v reviziji za leta od 2007 do 2010 ugotavlja Računsko sodišče RS, saj je v Lipico prišel šele novembra 2009, po odhodu Matjaža Pusta, polna pooblastila pa dobil marca 2010.

Sicer pa Tomi Rumpf zavrača vse očitke računskega sodišča. Ukrepov, ki naj bi jih izvedel, ni izvedel zato, ker bi po njegovem mnenju bili nezakoniti ali pa bi prekoračil svoja pooblastila.

»Vse odločitve, o katerih sem govoril, so bile potrjene na svetu zavoda, sprejete pri polni zavesti vseh in z zavedanjem vseh, tudi takratne ministrice Majde Širca, ki je bila resorna ministrica, kot vseh ostalih vpletenih in takšne odločitve so bile odločitve tedanje politike. In bile so enako verificirane ko odločitve politike leta 2006 ali 2007,« je dajal Rumpf, na vprašanje, ali meni, da bi moral odstopiti tudi svet zavoda, pa ni hotel odgovoriti.

Rumpf je zagotovil, da podjetje Lipica Turizem, ki je prvo polletje zaključilo s 350.000 evri izgube, po nobenem merilu ni plačilno nesposobno. Sindikat je vse različice rešitev doslej zavrnil. Svet zavoda, ki ga vodi Maja Simoneti, torej čaka obilica dela.