Direktor Sportkluba: »T-2 je medijski pirat«

Pravic za oddajanje programa Sportklub niso imeli, a so ga vseeno predvajali.

Objavljeno
10. november 2011 16.01
Posodobljeno
10. november 2011 16.09
A. L.
A. L.
LJUBLJANA – »Telekomunikacijsko podjetje T-2, ki je pred kratkim ostalo brez programskih pravic za predvajanje programov Sportklub in Sportklub+, je v sredo, 9. novembra, kršilo določbe zakona in pogodbenih obveznosti do dobaviteljev programskih vsebin. Svojim naročnikom je namreč brez kakršne koli licence oziroma dovoljenja programskega dobavitelja omogočilo spremljanje programa Sportklub v eni izmed svojih programskih shem,« so sporočili iz Sportkluba Slovenija.

Signal so jim prekinili, a T-2 je našel način

Zaradi prenehanja veljavnosti licenčne pogodbe za dobavo programskih vsebin je IKO Media kot imetnik pravic do vsebin televizijskih programov Sportklub in Sportklub+ 3. novembra podjetju T-2 prekinil dobavo signala za vsebine na omenjenih programih. Kljub temu pa so ugotovili, da so v sredo, 9. novembra, naročniki storitev T-2 lahko ponovno spremljali evroligaško košarkarsko tekmo Union Olimpija – Galatasaray na programu Sportklub, za razširjanje katerega T-2 ni imel več pravic.

Prekoračili so vse meje dopustnega ravnanja

Na IKO Media ostro obsojajo omenjeno dejanje, saj gre v tem primeru za medijsko piratstvo v najneposrednejši obliki. Direktor Sportklub Slovenija Marko Simeunović je ob tem povedal: »S podjetjem T-2 si že nekaj časa prizadevamo doseči sklenitev pogodbe, s katero bi T-2 svojim naročnikom lahko ponujal predvajanje vsebin na programih Sportklub in Sportklub+. Predvajanje evroligaške košarkarske tekme v sredo, 9. novembra 2011, brez pridobitve ustreznih licenc je bilo tako glede na zakonske določbe kot tudi na poslovno prakso povsem nesprejemljivo, saj so v družbi T-2 s tem prekoračili vse meje dopustnega ravnanja resnega poslovnega partnerja na trgu storitev medijskih vsebin. S tovrstnimi dejanji se naše možnosti skupnega dogovora žal le oddaljujejo.«