Dnevnik lahko spet piše o Ceraniju

Pooblaščenka Pierpaola Ceranija je prejela sklep Višjega sodišča v Ljubljani, s katerim je v celoti ugodilo pritožbi Dnevnika d.d. in zavrnilo sklep o izdani začasni odredbi zoper časnik.

Objavljeno
07. oktober 2009 16.15
An.B.
An.B.
Ljubljana - Iz odvetniške pisarne Zidar&Klemenčič so sporočili, da je pooblaščenka Pierpaola Ceranija je prejela sklep Višjega sodišča v Ljubljani, s katerim je v celoti ugodilo pritožbi Dnevnika d.d. in zavrnilo sklep o izdani začasni odredbi zoper časnik.

 

Višje sodišče v Ljubljani je v celoti sledilo vsem pritožbenim navedbam Dnevnika in se postavilo na stališče, da je pisanje,  zaradi katerega je bila vložena začasna odredba, ne glede na to ali je resnično ali neresnično, žaljivo ali ne, dopustno in v interesu javnosti. Sodišče je vsebino pisanja obravnavalo kot vrednostne sodbe, pri čemer iz zapisov jasno izhaja, da gre za izjave o dejstvih. Višje sodišče je v tem primeru prav tako odstopilo od do sedaj veljavne sodne prakse in stališč Višjega sodišča v Ljubljani.

 

V odvetniški pisarni Zidar&Klemenčič se s takšno odločitvijo ne strinjajo in napovedujejo, da bodo izkoristil vsa pravna sredstva za zaščito ugleda in dobrega imena italijanskega poslovneža.