Dobri časopisi: z bralci v grob?

Pogled v prihodnost: ta bo digitalna, na celulozi bodo le še (dobre) nišne vsebine.

Objavljeno
09. september 2013 12.39
Klara Škrinjar, Polet
Klara Škrinjar, Polet
Nemalokrat se zalotim, da se oziram okoli sebe in opazujem ljudi. Razmišljam, kaj počnejo, zakaj so tu in kam gredo. In od vsega se moj pogled največkrat ustavi na njihovem čtivu. Na časopisih, revijah, reklamnih letakih, tablicah in telefonih ... Hm, dolgočasna kategorizacija, kajne.

A me pač vsakič znova presune in hkrati kot majhnega otroka oblije val zadovoljstva in morda celo sreče, ko v kaki mestni kavarni vidim, da »kar« za tremi mizami berejo enega osrednjih slovenskih časnikov. Ali pa v kakšni restavraciji, mimo katere se popoldne peljem s kolesom. Ali na ulici. Čar je v enostavnem. Čar je v starem. V papirju.

O verodostojnosti

Prejšnji teden je umrl legendarni britanski novinar Sir David Frost. Novinar, ki je zaslovel z intervjuji nekdanjega ameriškega predsednika Richarda Nixona, objavljenimi po aferi Watergate. Aferi, po kateri je preiskovalno novinarstvo zaslovelo. In dobilo mesto v vseh novinarskih učbenikih. Watergate je leta 1974 odnesel Nixona s predsedniškega položaja, Frostovi intervjuji pa še danes veljajo za ene najbolj gledanih političnih intervjujev.

A od tedaj do danes se je marsikaj spremenilo.

Za začetek novinarstvo.

O verodostojnosti celuloze in digitalnega ter o prihodnosti si več preberite v prispevku Klare Škrinjar na tej povezavi!