Dobrodelna Goriška dlan v Novi Gorici

Potrebe po pomoči v hrani so se letos povečale najmanj za tretjino, v primerjavi s podatki izpred petih let pa za 160 odstotkov.

Objavljeno
04. oktober 2013 13.36
*vvo* Karitas
Katja Željan, Nova Gorica
Katja Željan, Nova Gorica

Nova Gorica - Goriška Območna Karitas bo danes ob 19. uri v telovadnici Osnovne šole Milojke Štrukelj pripravila dobrodelno prireditev Goriška dlan, kjer bodo zbirali denar za socialno ogrožene družine Goriške.

»Prihodnje leto bo za Slovenijo konec evropske subvencije v obliki hrane, zato smo iz Slovenske karitas dobili namig, da se moramo znajti sami. Dobrodelna prireditev je namenjena pridobivanju sredstev in seznanjanju ljudi z našim delom. Potrebe po pomoči v hrani so se v zadnjem letu povečale najmanj za tretjino, v primerjavi s podatki izpred petih let pa za 160 odstotkov,« opozarjajo organizatorji dogodka.

Goriška karitas je lani s hrano pomagala 431 družinam in 202 posameznikom. V Centru karitas v Novi Gorici so pripravili 2346 paketov za 3843 oseb.

V Centru karitas v Solkanu je 340 družin in posameznikov prejemalo oblačila in obutev, petnajstim so pomagali tudi s pohištvom.

Škofijska karitas je lani nabavila 6911 kilogramov hrane, hrane iz EU je bilo 49.050 kilogramov.

Iz lastnih sredstev je Goriška karitas kupila še 4730 kilogramov hrane, darovane in zbrane v košaricah po trgovinah in župnijah je bilo še 3100 kilogramov.