Dopolnjen razpis za integriran javni potniški promet

Rok za oddajo prijav je najkasneje do desete dopoldanske ure v ponedeljek, 28. julija.

Objavljeno
23. junij 2014 15.43
Posodobljeno
23. junij 2014 16.15
vidic/dolenjska cesta
Aleš Stergar, gospodarstvo
Aleš Stergar, gospodarstvo

Ljubljana - Potem ko je imela državna revizijska komisija nekaj pripomb na pomladanski razpis za projekt uvedbe integriranega javnega potniškega prometa (IJPP) je infrastrukturno-prostorsko ministrstvo prejšnji teden objavilo ustrezno dopolnjen razpis. Rok za oddajo prijav je najkasneje do desete dopoldanske ure v ponedeljek, 28. julija.

Državna revizijska komisija pa je prejšnji teden prejela v revizijo tudi razpis za koncesionarje za vzdrževanje državnih cest. Drugič podaljšane koncesije se iztečejo v začetku prihodnjega tedna, na vladi pa, potem ko so ob rebalansu proračuna nonšalantno preslišali vsa opozorila, mrzlično iščejo denar za vzdrževanje državnih cest in predvsem mostov, na katerih je vedno več omejitev, vsaj do konca letošnjega leta.

Državna revizijska komisija bo obravnavala tri zahtevke za reviziujo postopka javnega naročanja. Na razpisno dokumentacijo za ptujsko (9.) koncesijsko območje se je pritožila družba Ahac nizke gradnje, na dokumentacijo za (5.) ljubljansko in (8.) novomeško koncesijsko območje pa sta se skupaj pritožila Ahac nizke gradnje in KPL. Komunalno podjetje Ljubljana (KPL) je bilo hčerinsko podjetje propadlega koncesionarja CP Ljubljana; od stečaja CPL so si tako kot po stečaju mariborskega CPM vzdrževanje razdelili okoliški koncesionarji, torej okoliška cestna podjetja.