Drnovšek in Mesić ponovno skupaj

Predsednik republike Janez Drnovšek, ki se bo 15. februarja v hrvaškem Bjelovarju mudil na predstavitvi svoje nove knjige, se bo srečal še s hrvaškim kolegom Stipetom Mesićem.

Objavljeno
04. februar 2007 14.09
Četrtek: Slovenski in hrvaški predsednik, Janez Drnovšek in Stipe Mesić, sta se sestala na neformalnem srečanju in izpostavila dobre odnose med državama
Zagreb - Predsednik republike Janez Drnovšek se bo 15. februarja v hrvaškem Bjelovarju srečal s hrvaškim kolegom Stipetom Mesićem, so danes potrdili v uradu predsednika Drnovška.

O srečanju v svoji nedeljski izdaji poroča hrvaški časnik Jutarnji list, ki piše, da to sprva ni bi bilo načrtovano.

Drnovšek se bo v Bjelovarju mudil na predstavitvi svoje nove knjige, predsednika pa sta se zaradi ponovne ohladitve odnosov med državama odločila, da se ob tem sestaneta, piše Jutarnji list. Poskušala naj bi vplivati na vladi obeh držav, naj sedeta za mizo in prenehata z nepotrebnim zaostrovanjem razmer, še piše časnik.

Drnovšek in Mesić sta se nazadnje srečala 9. novembra lani, ko se je Drnovšek v Zagrebu udeležil predstavitve hrvaške izdaje svoje knjige Misli o življenju in zavedanju. Predsednika sta se takrat pogovarjala tudi o vprašanju meje med državama, glede katerega sta že na sestanku avgusta lani na Brionih napovedala, da bosta oblikovala pobudo za njegovo rešitev, če vladi prej ne bosta uspeli doseči dogovora.