Drnovšek kritičen do igralništva

Predsednik države Janez Drnovšek se je odzval na namere vlade, da zgradi največji igralniško zabaviščni center v Evropi in jih označil za narobe svet.

Objavljeno
11. december 2006 13.57
V katero smer se bo obrnila sreča?
Ljubljana - Predsednik države Janez Drnovšek se je odzval na namere vlade, da zgradi največji igralniško zabaviščni center v Evropi. "Narobe svet, bo dejal kdo, ki se bo spomnil, da so ravno nekatere stranke današnje vladne koalicije pred dobrim desetletjem dosegle zaostritev igralniške zakonodaje, da ne bi Slovenija preveč zašla v motne vode sumljivega denarja, ki se vedno vrti okrog igralnic," je na spletni strani foruma Gibanje za razvoj zapisal Drnovšek.

"Si predstavljate, da naša vlada resno proučuje ponudbo, da bi v Sloveniji zgradili največji igralniško zabaviščni center v Evropi? In ker tuji partner želi ugodnejše pogoje, bi celo našo zakonodajo spremenili v ta namen," je zapisal Drnovšek.

To naj bi bila največja tuja investicija v Sloveniji. Ali dajemo svetu in sebi s tem signal, da so igralnice največja slovenska razvojna prioriteta?, sprašuje predsednik. "Nekaj bi najbrž že zaslužili z igralnico, tudi kakšno delovno mesto bo, prav veliko pa najbrž ne. Tudi kakšnih velikih vrednot ne bomo razširjali z njo," je še zapisal.

Resni ne zapravljajo denarja v igralnicah

Sprašuje se še, kateri tujci bodo obiskovali igralnice. "Številni novopečeni bogataši iz nekdanjih socialističnih držav? Ali pa vsi drugi, ki so navajeni denar z lahkoto pobirati, pa naj bo pošten ali ne in ga tudi na hitro izgubljati. Ga bodo že povrnili doma, kjer so našli luknje v zakonih ali pa jih s pomočjo korupcije še razširili," pravi Drnovšek in dodaja, da resni bogataši in podjetniki denarja ne zapravljajo v igralnicah.

"Nalagajo ga v gospodarstvo, če se le da v podjetja visoke tehnologije. Vedo, da jim le takšne naložbe lahko zagotovijo mirno prihodnost. Igralnicam se bodo na daleč izognili. Pa tudi deželam, ki na njih gradijo svoj imidž," zaključi predsednik.