Drnovšek še tretjič o negativcih

Predsednik Drnovšek je na spletni strani Gibanja za pravičnost in razvoj objavil tretji zapis Negativci bruhajo blato. Tokrat se je posvetil negativcem in prihodnosti, ki jih čaka.

Objavljeno
03. april 2007 14.35
Drnovšek se bo danes udeležil Duhovne olimpiade v Indiji
Predsednik Janez Drnovšek alias Janez D. je na spletni strani Gibanja za pravičnost in razvoj objavil tretji zapis Negativci bruhajo blato v zvezi z očitki, ki se v javnosti pojavljajo v zvezi s spornim financiranjem njegovega zdravljenja. Predsednik Drnovšek se je tokrat podpisal s svojim polnim imenom in ne psevdonimom Janez D., kot v prejšnjih dveh objavah.

V sklepnem zapisu se Drnovšek posveti negativcem in načinu njihovega funkcioniranja. Kot pravi „Ne znajo preseči svojega ega, ne čutijo povezanosti z ljudmi, živalmi, z naravo. Sami sebi so namen in vse podrejajo doseganju svojih materialnih želja, svojim ambicijam, svojemu pohlepu“. Rešitev vidi v preseganju samega sebe in svoje materialne želje saj s tem, ko posameznik „dela dobro drugim, ga dela tudi zase,“ to pa je mnenju predsednika ključ do notranjega miru.

Kot piše v nadaljevanju „slabi ljudje“ notranjega miru nikoli ne najdejo Ker jih vodi želja po materialnem in oblasti jih „vedno nekaj skrbi, vedno se bojijo, da bodo izgubili to, kar imajo, vedno so nemirni. Skrbi, strah, skupaj z jezo, ljubosumjem, pohlepom, nečimrnostjo pa ustvarjajo negativno energijo,“ piše Drnovšek in preroško nadaljuje „če človeka skrbi, da bo izgubil oblast, jo bo izgubil še prej kot bi jo sicer. Če ga je strah nasprotnikov in se ves čas trudi, da bi jih onemogočil, jih bo ustvaril, četudi jih prej ni imel. Strahovi naših negativcev se bodo uresničili.

V nadaljevanju Drnovšek o negativcih zapiše, da „smo skoraj vsi mislili, da je prav, da tudi oni dobijo priložnost. Pa so sami vse uničili. Lahko bi rekli, da so s svojimi nepotrebnimi strahovi sprožili proces samouničenja.

Po njegovem prepričanju, za razliko od zlobnežev, „celovitemu človeku položaj, oblast in slava ne predstavljajo ničesar. Zato se ne boji, da bi jih izgubil.

Zapis predsednik zaključi s posvetilom „Dragi naši negativci, vse vaše blato se bo na koncu pozlatilo. Ko enkrat stvari postanejo dovolj slabe, potem se začne sprememba. In napravili ste jih dovolj slabe.“