Drnovšek za ORF optimističen

Slovenski predsednik Janez Drnovšek je v pogovoru za avstrijsko televizijo ORF optimistično napovedal hitrejše reševanje težav glede dvojezičnih napisov na avstrijskem Koroškem.

Objavljeno
18. marec 2007 21.20
Janez Drnovšek
Celovec - Slovenski predsednik Janez Drnovšek je v pogovoru za avstrijsko televizijo ORF v Celovcu za današnjo oddajo Dober dan Koroška optimistično napovedal hitrejše reševanje težav glede dvojezičnih napisov na avstrijskem Koroškem, še posebej pod taktirko nove avstrijske vlade. Kot je poudaril Drnovšek, je rešitev topografskih zapletov tudi vprašanje avstrijske zrelosti, predvsem pravne, je nocoj poročala TV Slovenija.

Kot je poudaril Drnovšek, si večina avstrijske politike želi rešitve omenjenega problema, saj je po Drnovškovih besedah tukaj odprto pravno vprašanje, oziroma vprašanje, kako se bo Avstrija izkazala kot pravna država.

Kot je še dodal Drnovšek, ni vedno najboljše, da se iz takšnih problemov dela veliko prahu, kar nekateri politiki po Drnovškovih besedah radi počnejo, ker se s tem problem še dodatno napihuje. Tako po Drnovškovem mnenju ne pripomorejo k rešitvi težav, ampak jih le še poglobijo, poslabšajo pa se tudi medsebojni odnosi, je še poročala TV Slovenija.

Nova knjiga: Bistvo sveta

Drnovšek se je v Celovec sicer odpravil na predstavitev svoje knjige Bistvo sveta, ki je izšla tudi v nemškem prevodu, v pogovoru za ORF pa se je zavzel tudi proti gradnji drugega jedrskega reaktorja v Krškem. Poleg tega je opozoril, da bo reaktor v Krškem ostal dejaven najmanj do leta 2023, ker je tako določeno s pogodbami.