Drnovšek zaželel mirno leto z veliko prijaznosti

Predsednik republike Janez Drnovšek je državljankam in državljanom zaželel mirno, prijazno, zadovoljno in uspešno leto 2007.

Objavljeno
30. december 2006 20.54
Predsednik države Janez Drnovšek
Ljubljana - Predsednik države Janez Drnovšek vsem državljankam in državljanom želi mirno, prijazno, zadovoljno in uspešno leto 2007. Po njegovih besedah v prihodnjem letu vse čakajo različne preizkušnje. Če se bomo z njimi soočili z veliko dobre volje in pozitivnim pristopom, bo življenje lepše, je povedal za Pop TV in za Radio Slovenija.

"V letu 2006 se je dogajalo marsikaj; nekatere stvari so bile dobre, nekatere ne. Pomembno je, da se iz tistega, kar nismo najbolje napravili, učimo," je povedal Drnovšek. To, da je bilo letos zanj leto velike osebne preobrazbe, je pospremil z besedami: "Vsak se tu in tam preobrazi. Pomembno je to, v kakšno smer... Jaz upam, da sem se spremenil na boljše, vsekakor se počutim dobro," je dodal .

Na vprašanje, ali si bo premislil in prihodnje leto le znova kandidiral za predsednika države, je odgovoril, da o tem sedaj ni razmišljal. "Tako, da si težko premislim. Kaj bo čez leto dni in bom potem še aktiven v javnem življenju, je danes težko reči," je ocenil.

Ob tem je državljanom in državljankam voščil mirno in zadovoljno leto. "Da bi bili deležni veliko prijaznosti in da bi bili tudi sami prijazni do drugih," je poudaril. "Čim večkrat se spomnimo na tiste, ki jim gre težje, ki so potisnjeni na rob, ki so bolni, ki so potrebni pomoči. Takrat bomo tudi sami zadovoljni," je povedal predsednik države.