Drnovšku ukradli že drugi računalnik

Predsednik države Janez Drnovšek je že ob drugi računalnik. Že pred tednom dni so namreč vlomili v stanovanje uslužbenca urada predsednika in odnesli službeni prenosni računalnik.

Objavljeno
16. marec 2007 09.19
Janez Drnovšek
Ljubljana - Po sicer skopih podatkih je predsednik države Janez Drnovšek že ob drugi računalnik. Že pred tednom dni so namreč vlomili v stanovanje uslužbenca urada predsednika in odnesli službeni prenosni računalnik. Kakšni so bili podatki na računalniku ni znano, so pa krajo prijavili policiji.

Spomnimo, da so v ponedeljek neznanci iz stanovanja enega izmed članov Gibanja za pravičnost in razvoj ter administratorja spletne strani gibanja, ki ga vodi predsednik Drnovšek, prav tako ukradli prenosni računalnik.

Ni znano, ali sta morda kraji povezani, je pa zato Drnovšek na spletni strani gibanja ocenil, da ponedeljkov vlom ni naključen in je posledica njegovih kritik. Nekateri ljudje ne prenesejo resnice in ker menijo, da jo širi računalnik, so vlomili, ga odnesli ter ob tem še vse dodobra premetali, da se morda še kje ne skriva kakšna neprijetna resnica, je mogoče strniti zapis na spletni strani gibanja.

Sta vloma politično motivirana?

Po mnenju poslanca SD Dušana Kumra bi se morala parlamentarna komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb ukvarjati z okoliščinami vloma v stanovanje člana Drnovškovega Gibanja.

Kumer, podpredsednik komisije, je predsedniku komisije Davorinu Terčonu v četrtek predlagal, naj omenjeno vprašanje uvrsti na naslednjo sejo komisije. Po mnenju Kumra namreč obstaja možnost, da bi lahko šlo pri tem vlomu za politično motivirano dejanje. Kumer pričakuje, da bo policija članom parlamentarne nadzorne komisije poročala o izsledkih in okoliščinah vloma.

V minulih mandatnih obdobjih so dvignili precej prahu vlomi pri nekdanjemu predsedniku države Milanu Kučanu in pri nekdanjemu notranjem ministru Radu Bohincu, tarča vlomilcev pa so bili tudi nekateri poslanci, med drugim Franc Kangler in Rudi Moge.