Družina Drinovec podarila 35 ton krompirja

Osrečil bo 500 družin: Sto iz Ljubljane, štiristo od drugod.

Objavljeno
06. september 2014 21.36
Krompir kmetija Drenovec (Nedelo)
M. K., Nedelo
M. K., Nedelo
Družina Drinovec iz Okroglega pri Naklem je opoldne na Pogačarjevem trgu v Ljubljani Zvezi prijateljev mladine Slovenije za slovenske družine v stiski podarila ček za 25 ton krompirja, deset ton pridelka pa so v okviru humanitarne akcije Krompir moraš imeti, odstopili še žrtvam poplav in vodnih ujm v Srbiji, Bosni in Hercegovini ter na Hrvaškem.

Darja Groznik, predsednica Zveze prijateljev mladine Slovenije, se je družini Drinovec zahvalila za njihovo dobrodelnost. Povedala je, da bodo krompir v vrečah po 50 kilogramov razdelili med približno sto družin iz Ljubljane ter še štiristotim drugim družinam po vsej državi. »Krompir ni samo ozimnica. Pomemben je tudi v simbolnem smislu, saj prinaša srečo. Resnično si želimo, da bi bilo tudi tokrat tako,« je dejala Darja Groznik.

Družina Drinovec se je za dobrodelno akcijo odločila spontano. Povedali so, da so jih ganile zgodbe družin, ki nimajo več niti za hrano. »S svojim zgledom pa smo želeli spodbuditi tudi druge, da stopimo skupaj in pomagamo iz stiske čim več ljudem,« so povedali na današnji sklepni prireditvi, ki jo je v okviru tradicionalne prireditve Podeželje v mestu spremljala pokušina krompirjevih jedi, obiskovalci pa so lahko z nakupom 2,5-kilogramskega zabojčka s krompirjem tudi sami prispevali za družine v stiski.