Državni sekretar pri zdravnikih ni dobrodošel

Koordinacija zdravniških organizacij je obravnavala potek sprejemanja zdravstvene zakonodaje. Sestanka se je želel udeležiti tudi državni sekretar na ministrstvu za zdravje Ivan Eržen,a so ga prosili, naj odide.

Objavljeno
04. november 2009 16.53
An.B./STA
An.B./STA
Ljubljana, - Koordinacija zdravniških organizacij v razširjeni sestavi je obravnavala način in potek sprejemanja zdravstvene zakonodaje. Kot so sporočili z Zdravniške zbornice Slovenije, se je sestanka nepovabljen želel udeležiti tudi državni sekretar na ministrstvu za zdravje Ivan Eržen, zato so ga prosili, naj odide.

 

"Predstavniki zdravniških organizacij so državnemu sekretarju pojasnili, da je sestanek koordinacije interne narave. Ker ni šlo za srečanje oz. sestanek z ministrstvom za zdravje, to namreč ni bilo predvideno in zato ministrstvo nanj tudi ni bilo povabljeno, so državnega sekretarja prosili, naj sestanek zapusti in zdravniškim organizacijam omogoči nemoteno, vsebinsko in odgovorno razpravo," so zapisali v sporočilu za javnost.

 

Pojasnili so še, da so na današnji seji koordinacije sprejeli ustrezna stališča. Kakšna so ta stališča, sicer v sporočilu za javnost niso navedli.

 

Konec minulega tedna so iz zdravniških organizacij sporočili, da zavračajo predlog zakona o zdravstveni dejavnosti. Kot razlog so navedli, da nobena izmed njihovih pripomb ni bila upoštevana. Na ministrstvu za zdravje so v odzivu na to zatrdili, da so pomemben del pripomb zdravnikov upoštevali, stališče zdravniških organizacij ne bo vplivalo na zakonodajni postopek.

 

V soboto pa so iz zdravniške zbornice sporočili, da so zdravniške organizacije pisale premieru Borutu Pahorju in ministru za zdravje Borutu Miklavčiču in izrazile prepričanje, da predloga zakona o zdravstveni dejavnosti v njegovi trenutni obliki ni mogoče dopolniti. K pripravi predloga zakona o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju, ki je ključen za pripravo ustreznega zakona o zdravstveni dejavnosti, pa zdravniške organizacije po njihovem še niso bile povabljene.