Durs poslal že vse napovedi

Z Davčne uprave RS so popoldne na pošto odposlali še zadnje predizpolnjene napovedi za odmero dohodnine za leto 2006.

Objavljeno
28. marec 2007 18.38
Minister za finance Andrej Bajuk in generalni direktor Davčne uprave Ivan Simič
Ljubljana – Z Davčne uprave RS (Durs) so danes popoldne na pošto odposlali še zadnje predizpolnjene napovedi za odmero dohodnine za leto 2006. Naslovili so jih na vse zavezance, za katere so prejeli kontrolne podatke od izplačevalcev dohodkov, in sicer so jih v manj kot dveh tednih poslali skupaj 1.094.687. Na Dursu ob tem vse zavezance za dohodnino ponovno opozarjajo, naj podatke v predizpolnjenih napovedih natančno pregledajo.

Če se zavezanci z navedenimi podatki ne bodo strinjali, naj jih prečrtajo in spodaj navedejo po njihovem mnenju pravilen podatek. Pri izpolnjevanju napovedi naj ne pozabijo vpisati olajšave, napoved podpisati in jo najpozneje do 30. aprila (po pošti, elektronski poti prek sistema e-Davki ali osebno) oddati na pristojni davčni urad ali izpostavo, so sporočili z Dursa.

Tisti posamezniki, ki so zavezanci za dohodnino, pa ne bodo prejeli predizpolnjene dohodninske napovedi, ker njihovi izplačevalci dohodkov davčni upravi niso dostavili njegovih podatkov oz. jih davčna uprava še ni prejela (npr. kontrolni podatki iz tujine, ki jih bo davčna uprava prejela v naslednjih tednih), morajo vseeno vložiti napoved. Obrazec je dostopen na vseh davčnih uradih in izpostavah, lahko pa si ga natisnejo tudi s spletne strani.

V primeru nejasnosti, ki bi jih zavezanci lahko imeli pri izpolnjevanju napovedi, lahko vprašanje zastavijo virtualni davčni asistentki Vidi, pokličejo v klicni center za dohodnino 2006 (tel. 01 40 00 120) ali se obrnejo na pristojni davčni urad oziroma izpostavo.