Dušan Kidrič na čelo Vzajemne?

Agencija za zavarovalni nadzor (AZN) je uradno sporočila, da »senat AZN še ni sprejel nobenega ukrepa proti Vzajemni«. Neuradno smo izvedeli, da seje senata, na kateri naj bi odločali o Vzajemni, včeraj ni bilo in da bo najverjetneje danes.

Objavljeno
22. oktober 2009 23.52
Milena Zupanič
Milena Zupanič
Ljubljana - Agencija za zavarovalni nadzor (AZN) je uradno sporočila, da »senat AZN še ni sprejel nobenega ukrepa proti Vzajemni«. Ali je bila včeraj seja senata, na kateri naj bi odločali o Vzajemni, je bila ves dan uradno dobro varovana skrivnost, neuradno pa smo izvedeli, da je ni bilo in da bo najverjetneje danes. Prav tako neuradna je informacija, da je bil kandidat za prvega človeka Vzajemne Dušan Kidrič včeraj že na AZN. Kidrič je znan kot nekdanji odločni predsednik senata AZN, ki je odvzel licenco takrat zelo spornemu predsedniku uprave Vzajemne Marku Jakliču.

Ali bo Dušan Kidrič izredni upravitelj Vzajemne ali pa ne bo izredne uprave in bo AZN pustila, da o nadzornem svetu in upravi odločijo lastniki sami na izredni skupščini 6. novembra, je še manj jasno. Predstavniki Zveze društev upokojencev, ki vodijo akcijo zbiranja pooblastil za izredno skupščino, so pisali predsedniku države Danilu Türku, predsedniku vlade Borutu Pahorju in drugim pomembnim ustanovam v državi pismo, v katerem v imenu 250.000 upokojencev, solastnikov Vzajemne, apelirajo, naj pustijo v Vzajemni »odločati lastnikom«, torej naj AZN ne imenuje izredne uprave. Podobno pismo je danes napisal tudi sindikat državnih organov Slovenije in v njem hkrati pozval vlado, naj v primeru imenovanja prisilne uprave začne postopek razrešitve direktorja AZN Mihaela Permana.

 

Več v petkovi tiskani izdaji Dela