Dvigalo pred 3. decembrom?

Predsednik republike Danilo Türk je po pogovoru s predsednikom Nacionalnega sveta invalidskih organizacij Borisom Šuštaršičem izrazil pričakovanje, da bo dvigalo v vladni palači še pred dnevom invalidov.

Objavljeno
09. oktober 2009 15.46
Ti. Kr./STA
Ti. Kr./STA
Ljubljana - Predsednik republike Danilo Türk je po pogovoru s predsednikom Nacionalnega sveta invalidskih organizacij Borisom Šuštaršičem dejal, da se zavzema za polno dostopnost javnih prostorov. Izrazil je pričakovanje, da bo dvigalo v vladni palači še pred dnevom invalidov. Šuštaršič pa meni, da je dvigalo med elementi urejene socialne politike v državi.

 

Predsednik Türk se zavzema za polno dostopnost javnih prostorov, ker je to "pomemben civilizacijski kriterij dobre družbe", je poudaril. Pričakuje, da bo dvigalo v vladni palači dokončano še pred mednarodnim dnevom invalidov, 3. decembrom.

 

Predsednik Nacionalnega sveta invalidskih organizacij Slovenije Šuštaršič pa je opozoril, da prav dostopnost odpravlja številne diskriminacije, ki so jih invalidi deležni "ne zaradi subjektivnega odnosa posameznika, temveč tudi zaradi objektivnih razmer".