DZ imenoval nove člane programskega in nadzornega sveta RTVS

V letu 2014bodo posebno pozornost namenili investicijam v prenovo in optimizacijo produkcijskih procesov.

Objavljeno
19. december 2013 18.00
SLOVENIJA,LJUBLJANA,18.2.2013,RTV SLOVENIJA.FOTO:MAVRIC PIVK/DELO
Ni. Č., Delo.si, STA
Ni. Č., Delo.si, STA

Ljubljana - DZ je v današnjem zaključku redne decembrske seje imenoval 13 novih članov programskega in pet novih članov nadzornega sveta Radiotelevizije Slovenija (RTVS).

V 11-članskem nadzornem svetu zavoda bodo v prihodnje sedeli tudi Marko Bandelli, Janez Čadež, Bogomir Eržen, Damijana Knap in Rosvita Svenšek.

Bandellija je za člana nadzornega sveta nacionalne RTV hiše predlagala PS, Čadeža SLS, Eržena SD, Knapa DL, Svenškova pa je bila kandidatka DeSUS.

Iz nabora civilne družbe v 29-članski programski svet zavoda na novo prihajajo Metka Hojnik Verdev, Jedrt Jež Furlan, Sašo Lap, Milan Lovrenčič, Jože Osterman, Brankica Petkovič, Matjaž Sterže in Božidar Zorko.

Za nove člane programskega sveta RTVS iz nabora strank pa je DZ imenoval Cirila Baškoviča, Danico Cmrečnjak, Nikolo Damjanića, Miho Kluna in Jelko Stergel. Baškoviča je predlagala SD, Cmrečnjakovo DeSUS, Damjanića PS, Kluna SDS in Stergelovo DL.

Nadzorni svet RTVS je potrdil programsko-poslovni načrt za leto 2014, ki predvideva 121 milijonov evrov celotnih prihodkov, z razvojnimi sredstvi pa 124,5 milijona evrov. Celotnih prihodkov brez razvojnih sredstev je za dva milijona evrov manj kot v letošnjem letu, so danes sporočili iz RTVS.

Prihodkov iz rtv-prispevka bo predvidoma 91,2 milijona evrov, kar predstavlja 75,2 odstotka vseh prihodkov brez razvojnih sredstev. Iz naslova oglaševanja pa so načrtovani prihodki v višini 14,6 milijona evrov, kar je enako rebalansu načrta za leto 2013 oziroma za 3,7 odstotka več kot prvotni načrt v letu 2013.

Kot pojasnjujejo v nacionalni RTV hiši, bo v letu 2014 posebna pozornost namenjena investicijam v prenovo in optimizacijo produkcijskih procesov na televiziji, radiu in multimedijskem centru ter v digitalnem arhivu oziroma Mediateki. Prednost bodo imele investicije, ki bodo zagotavljale povezave posameznih produkcijskih sistemov v smislu optimalne izkoriščenosti, lažjega in hitrejšega dela za ustvarjalce, ko tudi investicija v mobilno radijsko in televizijsko produkcijo.

Programski svet RTVS je že v ponedeljek sprejel programski del programsko-poslovnega načrta za leto 2014 in dal pozitivno mnenje k finančnemu planu. Največji poudarek programskih vsebin RTVS bo dan projektom, ki bodo nastajali v okviru več programskih enot in regionalnih centrov.