DZ ne bo obravnaval intervencijskega zakona, Gantar: blokirala stranka SDS

55 poslancev je predlog podprlo, a niso imeli potrebne dvotretjinske večine.

Objavljeno
11. november 2011 12.04
Posodobljeno
11. november 2011 12.11
A. L./STA
A. L./STA

LJUBLJANA – Kolegij predsednika DZ na izredni seji ne bo obravnaval zakona o intervencijskih ukrepih za leto 2012 in novele zakona o javnih financah. Za uvrstitev zakonskih predlogov na izredno sejo so glasovali vodje poslanskih skupin SD, Desus, SLS, Zares, LDS ter nepovezanih poslancev, ne pa tudi predstavnika SDS in SNS.

55 glasov je premalo

Pobudnik za uvrstitev zakona na sejo je bil Pavel Gantar, ki je po glasovanju na twitterju zapisal: »Uvrstitev interventnega zakona na sejo DZ ni uspela. Blokirala je stranka SDS po načelu 'čim slabše, tem bolje'!« Poslanske skupine, ki so podprle predlog, imajo skupaj 55 poslank in poslancev. Ker v času po razpustu parlamenta kolegij o vsebini izrednih sej odloča z dvotretjinsko večino, jih ni bilo dovolj.

Prepričeval jih je tudi Gaspari

O uvrstitvi obeh zakonov na sejo je kolegij odločal na pobudo Pavla Gantarja iz Zaresa, k obravnavi in sprejetju obeh zakonskih predlogov pa je pozvala tudi vlada, ki opravlja tekoče posle. Člane kolegija je s predstavitvijo razmer danes poskušal prepričati tudi minister za razvoj in evropske zadeve, ki opravlja tekoče posle, Mitja Gaspari.