Elektronski roman Ferija Lainščka

Na prenovljenih Delovih blogerskih straneh smo začeli v sodelovanju med Ferijem Lainščkom in našimi bralci pisati elektronski roman.

Objavljeno
15. januar 2007 21.04
Feri Lainšček
Na prenovljenih Delovih blogerskih straneh smo začeli v sodelovanju med Ferijem Lainščkom in našimi bralci pisati elektronski roman. Blog Ferija Lainščka je bil doslej na delo.si eden od najpopularnejših in najbolj branih blogov, zato smo se odločili, da bomo skupaj z našimi bralci nadaljevali zgodbo. Avtor se je med pisanjem navdušil nad prednostjo, da lahko, medtem ko piše, komunicira z bralci in preverja sprotne odzive na literarne zaplete: »Izkušnja z blogom je prijetnejša, kot sem se je sprva nadejal. Komentarji pod mojimi objavami niso le površni, niti niso zajedljivi ali celo nesramni, kot bi lahko pričakoval ob tako neposrednem in demokratičnem dostopu. Kvečjemu nasprotno, v tem času sem se v virtualnem svetu srečal z ljudmi, ki bi jih tudi sicer rad srečal.« Opogumljen s prizanesljivimi in spodbudnimi odzivi bralcev, ki so, resnici na ljubo, glede na naše izkušnje, bolj izjemna kot ustaljena praksa, smo se odločili, da gremo še korak dlje.

Elektronska knjiga bo nastajala v dveh delih: v prvem delu bodo bralci v dialogu s pisateljem skupaj snovali zgodbo in glavne like, v drugem delu pa mu bodo pomagali ustvarjati zaplete in na koncu tudi razplet zgodbe. To skupno ustvarjanje bo potekalo do začetka poletja, potem bo roman izšel v tiskani in elektronski obliki. Ob tej priložnosti vabimo vse naše bralce, ki se vam zdi, da bi se ali pa ste se že kdaj preizkusili v literarnem ustvarjanju, da se nam pridružite!

Sicer ste vsi ljubitelji bloganja vabljeni na naše prenovljene blogerske strani, kjer vam med drugim ponujamo svež in izpopolnjen način objavljanja vaših zapiskov, fotografij, video posnetkov, v prihodnosti pa vas čaka še kakšno presenečenje.