Erjavec: Nekdanji poslanci LDS želijo prevzeti DeSUS

V stranki DeSUS so zavrnili namigovanja o razhajanjih v stranki in govorice, da je ljubljanski mestni odbor DeSUS pozval Karla Erjavca k odstopu z mesta predsednika.

Objavljeno
30. januar 2007 17.40
Karl Erjavec
Ljubljana - V stranki DeSUS so na današnji novinarski konferenci zavrnili namigovanja o razhajanjih v stranki in govorice, da je ljubljanski mestni odbor DeSUS pozval ministra za obrambo in predsednika stranke Karla Erjavca k odstopu z mesta predsednika.

Erjavec jih je označil za "dezinformacije" in "poskus prevzema stranke DeSUS". Meni namreč, da nekateri poslanci, ki so izstopili iz LDS, želijo prevzeti DeSUS, da bodo na njeni infrastrukturi zgradili novo stranko.

Erjavec: Razpoloženje v stranki je dobro

Kot je povedal Erjavec, je razpoloženje v stranki dobro, kar je po njegovem mnenju za slovenski prostor že prava redkost. Kot primer je navedel zadnja dogajanja v stranki LDS. Ravno zato predsednik DeSUS meni, da "očitno nekateri želijo od zunaj v stranko vnesti nemir", saj jih moti pokončna drža stranke in uspešno uresničevanje njihovega programa.

Po navedbah Erjavca se stranki pridružuje veliko novih članov. Še posebej zanimivo je po njegovem mnenju to, da je večina teh nekdanjih članov LDS.

So pa v stranki še enkrat poudarili, da ne bodo podprli zakona o koncesijah, saj ne sledi javnemu interesu državljanov in je škodljiv.