Erjavec, Popovič in Kučan – iz oči v oči pred komisijo

Soočenja naj bi dala odgovor, ali je bil Erjavec prisoten med pogovorom Zdenke Cerar in Kučana ter ali je slednji dejansko vpleten v priprtje Popoviča.

Objavljeno
20. februar 2007 07.00
Ljubljana – Po zaslišanju nekdanjega predsednika republike Milana Kučana je kot priča na seji parlamentarne komisije, ki ugotavlja razmere na državnem tožilstvu in morebitno politično odgovornost nosilcev javnih funkcij, prejšnji četrtek nastopil tudi nekdanji generalni direktor policije Marko Pogorevc, ki je dodatno osvetlil nekatere dogodke v Kopru. V delu, zaprtem za javnost, pa naj bi se člani komisije dogovorili, da bodo na eni prihodnjih sej med seboj soočili obrambnega ministra Karla Erjavca in župana Kopra Borisa Popoviča, tega pa pozneje še z Milanom Kučanom.

Predsednik parlamentarne preiskovalne komisije Dimitrij Kovačič (SDS) nam je na vprašanje, ali napovedi o soočenjih držijo, odgovoril, da so bile kakršne koli odločitve o dopolnitvi dokaznega sklepa sprejete v delu seje, zaprtem za javnost, zato jih ne more ne potrditi ne zanikati. Povedal je le, da so člani komisije razpravljali o več imenih, ki bi lahko pred preiskovalno komisijo nastopila kot priče, nekajkrat pa so člani omenjali tudi morebitna soočenja.

Soočenje med sedanjim ministrom za obrambo Karlom Erjavcem in koprskim županom Borisom Popovičem je predlagal Dušan Kumer (SD), in sicer zaradi Popovičevih besed, da je Milan Kučan glede odreditve njegovega pripora po telefonu poklical tedanjo generalno državno tožilko Zdenko Cerar
, pri tem pogovoru pa naj bi bil navzoč visoki predstavnik pravosodnega ministrstva, ki mu je to pozneje tudi povedal. V zaprtem delu seje je razkril, da gre za Karla Erjavca, kar pa je sedanji obrambni minister zanikal.

Več preberite v današnji tiskani izdaji Dela